Over ‘Zitti e buoni’ van Mäneskin: “Ik ben lekker niet stil en lief!”

Rabarbara
“Hé, dat is toevallig!” We kennen dat gevoel allemaal wel. Je zit in de woonkamer, rijdt in de auto of loopt door de supermarkt en plotseling wordt je oor getrokken naar het liedje dat op de radio is. Een glimlach komt op je gezicht. Soms wil je fanatiek meedansen (als het een opzwepend nummer is), soms welt er een traan op (omdat je aan een verdrietig moment of overleden persoon moet denken), soms springt er een regel uit die heel de dag door je hoofd spookt.

Zo’n regel is vaak een richtingaanwijzer voor dat waar je op het moment bewust of onbewust mee bezig bent. Als je verliefd bent, hoor je allemaal liedjes over de verlangende liefde op de radio. Is je relatie net uit, dan kom je om in teksten over gebroken harten. En ga zo maar door. Door naar die liedjes te luisteren verwerk je (althans zo werkt het bij mij) de emoties van het moment. Vroeger maakte ik hele cassettebandjes met liedjes die een verhaal vertelden. De volgorde was voor mij altijd een hele geschiedenis van gedachten. Anderen horen die verhalen er niet in, want de logica speelt zich enkel en alleen af in mijn hoofd. Ik koppel liedjes altijd aan gebeurtenissen en/of personen. Dus als ik naar muziek luister, luister ik eigenlijk naar de geschiedenis van mijn leven. Ook naar de toekomst, want ze maken mij ook mijn verlangens duidelijk. Zo weet ik wat ik wil en dat gebruik ik in mijn manifestaties. Ook voor die van Rabarbara!

…en val ik altijd heel gelukkig met de liedjes van Gelre FM in slaap.

Blokfluitles

Wat ik wel jammer vind, is dat ik zelf geen muziek kan maken. Op een blauwe maandag (ik was begin twintig) vond ik dat daar verandering in moest komen en ging ik op blokfluitles. O wat vond ik het lastig om noten te lezen en om een soepel geluid uit de fluit te krijgen. En ik had nog wel zo’n mooi en groot exemplaar. Die had ik samen met de docente bij een speciaalzaak gekocht. Bij de keuze hadden we ons laten leiden door het bijzondere geluid. Maar hoe ik ook oefende, ik kreeg de noten niet in mijn vingers. Op een gegeven moment stapte de docente er op over om mij het fluiten van mantra’s te leren (ze was erg spiritueel). Dat deed ik meer op gevoel en ging toen veel beter. Uiteindelijk heb ik de handdoek in de ring gegooid en besloot ik om een passieve muziekliefhebster te blijven. Hoewel passief? Zo passief is muziek niet bij mij. In mijn grijze massa gaat er al luisterend veel om. ’s Avonds in bed geniet ik ook van de radio en val ik altijd heel gelukkig met de liedjes van Gelre FM in slaap. En als ik wakker word is het eerst wat ik hoor ook altijd een liedje.

Zitti e buoni

Wat is mijn liedje van het moment? Ik luister nu regelmatig naar Zitti e buoni van Måneskin. Dat nummer schalde op een gegeven moment bij ons thuis door het huis toen ik aan het koken was. Boef had het nummer voor mij op de speakers gezet, omdat hij het bij toeval ergens tegenkwam. Het is Italiaans, dus sprak het mij gelijk aan. Ook door de stevigheid. Later kwam ik erachter dat het het winnende nummer van het songfestival was. Dat wist ik helemaal niet, want daar kijken we nooit naar. Dus ik loop weer mooi bijna een jaar achter op de muzikale actualiteit. Het nummer ademt voor mij ook Italiaanse stampvoetende passie uit. Ik doe lekker wat ik zelf wil! De pot op allemaal! Ik ben niet stil (zitti) en lief (buoni), maar lekker grillig en op en top Rabarbara! Lekker puh!

Lees ook: Wanneer houd ik eindelijk van mij?

Luister een ander songfestivalliedje dat ik leuk vind.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.