Afwassen

afwassen
Als je gaat samenwonen komen niet al je dromen uit heb ik ontdekt. Zo had ik bijvoorbeeld een heel romantische voorstelling van de afwas. Na het samen boodschappen doen, zouden we samen koken en daarna als klap op de vuurpijl samen afwassen. Knus, wij met zijn tweetjes. Ik met borstel en schuimend sopje. Hij met een kleurige theedoek. Het liefst paars. We zouden diepe gesprekken voeren en de dag doornemen. We zouden…We zouden ja!

Van dit alles kwam uiteraard niks terecht. Ik doe de boodschappen alleen (of hij koopt in zijn uppie kratten bier), ik kook alleen (of hij kokkerelt een heerlijk maal voor ons zonder mijn hulp, want met mijn hulp zou alles alleen maar aanbranden/overkoken) en het allerergste: ik doe de afwas alleen. 

Ware aard

Helemaal in den beginne zette meneer nog weleens zijn beste beentje voor. Dan pakte hij spontaan de theedoek als ik wat met de borden kletterden. Na een tijdje kwam zijn ware aard boven: hij is een niet-afwasser/afdroger. Eerst voerde ik daar nog strijd om. Probeerde ik na het eten hem van de bank te krijgen. Al snel kwam ik erachter dat dat vergeefse moeite was. Met pijn in mijn hart legde ik me neer bij het feit dat er voor mij een rol als solo-afwasser was weggelegd. Natuurlijk liet ik me niet met een kluitje in het riet sturen. De afspraak werd de volgende: ik was af en meneer ruimt de afwas op als deze opgedroogd is. Het liefst vóórdat ik weer ga afwassen. 

Gelukkig zet hij wel het vuilnis buiten

Zo hebben we een beetje een balans gevonden in het afwasgebeuren. “Waarom kopen jullie dan geen afwasmachine?” vraag je je nu wellicht af. Dàt vind ik nou net weer zonde van ons geld. Ik koop voor die centen liever iets leuks voor in huis, bijvoorbeeld een tv-meubel. Dus voor mij is het niet klagen, maar dragen. Gelukkig zijn er ergere dingen om je druk over te maken. En gelukkig zet hij wel het vuilnis buiten, doe hij de was en maakt hij de lamp van mijn fiets. Ook maait hij het gras en stofzuigt hij ónder de bank (want daar ben ik weer te lui voor). Doe ìk eigenlijk wel wat naast afwassen?

P.S. Een paar maanden na dit schrijven kochten we een vaatwasser van een kerstgift. Dé oplossing.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.