Bestaan engelen?

Barbara Pavinati - Rabarbara
Als je praat over engelen vinden mensen je al gauw gek. Denk je tenminste. Toen ik twee jaar geleden meer over mijn cursussen op dit gebied ging praten, merkte ik al snel dat er eigenlijk heel veel mensen mee bezig zijn. Je hoeft er helemaal niet stiekem of geheimzinnig over te doen. De meesten hebben er in meer of minder mate wel wat mee.

Bij mij is mijn nieuwsgierige interesse serieus geworden toen mijn moeder ongeveer vijf jaar geleden overleed en ik met kerst mijn familie een cadeautje namens haar wilde geven. Ik dacht in eerste instantie aan heksjes, omdat mijn vader haar altijd ‘befana’ noemde. Dat betekent heks in het Italiaans. Daarom kocht en spaarde zij veel heksjes. “Waar kan ik die kopen?” vroeg ik mij af terwijl ik door Lichtenvoorde dwaalde. En ik dacht aan Het Stenen Museumwinkeltje dat een vriendin mij ooit getipt had, maar waar ik nog nooit was geweest. Op goed geluk fietste ik er naartoe en vroeg de winkeldame, toen wist ik nog niet dat ze Bianca heette, of ze ook heksjes had want die kon ik zo snel niet in de winkel vinden. Al vragend legde ik het verhaal over mijn moeder uit. Heksjes had ze niet. Wel engeltjes. Ze bracht mij naar een vitrine. En zo kwam het dat ik voor iedereen in mijn familie een klein engeltje van rozenkwarts kocht.

Een schilderij geschilderd voor mijn overleden moeder. Foto: Rabarbara

Liefdevol

Vanaf dat moment ging ik regelmatig naar Het Stenen Museum Winkeltje. Ik las, omdat ik mijn moeder miste, een boek over leven na de dood en verdiepte mij wat meer in engelen. Ik merkte dat zij helemaal niet eng waren, of mij ‘ziek’ maakten. Integendeel. Met mijn ‘barst’ had ik van artsen altijd een contra-indicatie voor spiritualiteit gekregen, waardoor ik er bang voor was geworden en het als onzin en gevaarlijk afdeed. Maar ik merkte dat als ik er bewust en gedoseerd mee omging, ik er juist gelukkiger van werd. Ook vond ik het niet meer eng, want mijn moeder was nu ‘daar’ en zij zou mij nooit kwaad of pijn willen doen. Ze heeft mij heel haar leven liefdevol geholpen en ook na haar dood wil ze er voor mij zijn.

Omdat ik mijn moeder miste….

Opleiding

Met een aantal vriendinnen ging ik een cursus en verschillende workshops bij Ellen Hendrix volgen, die inmiddels in Frankrijk woont. En twee weken geleden startte ik met de The Light Angels Silver opleiding bij Luciënne Schulingkamp. Hier neem ik de komende weken de tijd voor, omdat ik de doelen van mijn jaarplannig voor Rabarbara gehaald heb. Mijn jaar loopt van oktober tot oktober en in de maanden juli, augustus en september heb ik ruimte gepland voor nieuwe en onverwachte zaken. In september trek ik mij, net als vorig jaar, weer een paar dage in het appartement van Groot Antink terug om mijn plan voor komend jaar uit te denken en vorm te geven. Dan evalueer ik afgelopen jaar en stel ik mij doelen voor de komende periode.

Jarig

Zondag 19 juni was ik jarig. Met Boef en een groep vrienden gingen wij op die feestelijke dag naar een concert van Rammstein. De kaarten hadden we al drie jaar in huis, want door corona was het concert steeds uitgesteld. We huurden een busje richting Düsseldorf en hadden de avond van ons leven. Rammstein maakt heftige muziek waar ik veel energie van krijg. Het eerste nummer van het voorprogramma en het eerste nummer van de toegift was ‘Engel’. Het hele stadion zette de zaklamp op zijn mobiel aan, waardoor er in het donker een lichtzee ontstond. Ik was diep geraakt en voelde de energie van de groep. Als zelfs een heel stadion dat naar stoer rockende mannen luistert in vervoering raakt van een nummer over engelen, dan wil dat wat zeggen. Ze bestaan.

Lees ook: Ben je nu een heks of een engel?

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.