Dromen over papegaaien

Papegaai
Wat doe je als je voor dag en dauw al op bent en iedereen nog slaapt? Mediteren. Tenminste, dat doe ik. En dan niet zomaar een meditatie, maar een met hypnose elementen. Sharon Papen heeft er prachtige van in haar Online Academie. Ik maak er al maanden dankbaar gebruik van. Sommige duren tien minuten, sommige wel twintig. En zo komt het dat ik in alle vroegte, als zelfs de zon nog haar ogen toe heeft, avonturen beleef in mijn onderbewuste.

Ik mijmer weg in bloemenweides of sterrenstelsels. Wandel op onbewoonde eilanden, daal af in de diepte van mijn hart. En zo heerlijk wegdromend kom ik tot inzichten en krijg ik soms antwoorden op de vragen die ik heb. Laatst had ik een bijzondere ervaring. Ik zag plotseling een levensgrote papegaai voor mijn geestesoog. Eentje met alle kleuren van de regenboog. Ik interpreteerde het zo dat ik dacht dat Boef een papegaai wilde. Toen ik hem er echter naar vroeg ontkende hij stellig. Ik zat al tussen hem en Prince, onze lila grasparkiet, te stoken. Ik zei Prince dat Boef hem wilde verruilen voor een papegaai. Dit leverde het nodige gekwetter op. Boef vond dit alles maar niks en

Houd je rustig, rustig, rustig. Houd je rustig, kalm en stil.

Bassie en Adriaan

bezwoer Prince dat dat hij hem trouw bleef tot de dood. Ondertussen bazuinde ik in het rond aan iedereen die het wilde horen dat Boef een papegaai wilde: aan mijn vader, aan mijn schoonmoeder, aan vriendinnen. Niemand vond het echt een goed idee. Omdat ze wel vijftig jaar kunnen worden. En omdat Boef hem dan dingen zou leren zeggen die dan weleens ten nadele van mij zouden kunnen zijn. Iedereen die bij ons op bezoek zou komen zou die zinnen dan altijd horen. “Barbara, snurken doe je in bed en niet op de bank.” En dan is dit nog een milde variant van dat wat mij te wachten kan staan.

Roddelen

Een vriendin opperde dat ik die papegaai dan misschien symbolisch moest nemen. Samen met Boef googelde ik op ‘Dromen over papegaaien’. Dat was geen succes. Ik werd er helemaal naar van, want je leest dan betekenissen die niet leuk zijn. Zoals dat er over je geroddeld wordt en dat er iets vervelends in je leven gaat gebeuren. Plotseling moest ik niks meer hebben van al dat spirituele gewauwel en een hogere betekenis geven aan de dingen waar je over droomt. Ik vond dat ineens allemaal klinkklare onzin. Ik had gehoopt dat het iets moois zou betekenen, dat mij veel voorspoed zou wachten. En dat wil dat beeld van de papegaai volgens mij mij ook zeggen, want toen het tot mij kwam was ik blij.

Piraat

Ik denk dat ik maar bij mijn eigen interpretatie blijf. Dat ik niet geloof in alle onzin die deze of gene paragnost op het net over dromen gooit. Misschien wil ik zelf wel een papegaai. Zo eentje die op mijn schouder zit als ik naar buiten ga. En dat ik dan een piraat ben. Een piraat die allemaal wilde avonturen gaat beleven. In mijn meditaties en op dit blog. Ja! Dat betekent het! Dat wil ik gewoon, want daar word ik blij van. En dan is het waar, want meditatie is vreugde, geeft vrijheid, ruimte en energie. Yes! Ik ga nu al even nadenken over een naam en wat ik mijn vogel to be ga leren zeggen. In ieder geval niet “Houd je rustig, rustig, rustig. Houd je rustig kalm en stil”*

*Dit is de ringtoon die Boef op mijn mobiel heeft gezet. Het is een liedje van Bassie en Adriaan en werkt op mijn zenuwen.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.