Elf dagen bij Hotel Lory

Hotel Lory
Elf dagen. Ja. Elf heerlijke dagen zijn Boef en ik met vrienden op vakantie in de Dolomieten in Italië. We verblijven bij Maurice en Karen in Hotel Lory in Molveno. Een vriendin van ons is de zus van Maurice, vandaar dat we op de hoogte zijn van deze gastvrije verblijfplaats. Acht jaar geleden zijn Boef en ik er samen naartoe gegaan, dat was ook fijn. Dit keer gaan we in gezelschap van vrienden. We reizen er in een busje naartoe. Het ’s nachts rijden, is al een ervaring op zich. Het voelt als touren met een band. Ik waan me een beroemd zangeres met stoere rockers op pad. We eten onderweg meegenomen stroopwafels en dropbommen en drinken ijsthee. Als we pauzeren bij tankstations slurpen we koffie.

De eerste dagen zijn we met zes personen in Hotel Lory, later komen er nog drie bij. Omdat ik weet dat ik niet hele dagen relaxed in een groep kan zijn, neem ik een eigen hotelkamer met uitzicht op het meer. Op deze manier kan ik als het nodig is rustig tot mijzelf komen. Het is misschien niet erg romantisch, maar als ik overprikkeld ben kan ik soms erg onredelijk zijn. Dat wil ik Boef en de vriendengroep besparen. Het moest een vakantie om nooit vergeten te worden. Deze beslissing blijkt een goede zet, want we hebben een geweldige tijd met voor ieder wat wils. Mijn ‘uitbarstingen’ zijn minimaal.

De heilige plek die we bezocht hebben. Foto: Rabarbara

Pompompom

Boef gaat met Chris en Marc mountainbiken en downhillen, ik met Leonie op het blauwgroene meer varen of met haar en/of Gerben de omgeving verkennen en klaterende watervallen bewonderen. We zijn niet alleen sportief bezig geweest, maar hebben ook cultuur gesnoven. Een bezoek aan kasteel Thun, Santuario Romedio en een boogschietterrein stonden op het programma. Leonie en ik hebben daarnaast een dag geshopt en nuttige aandenkens gekocht, want alle mannen gingen inclusief de nieuwkomers Anne, Carmen en Dyon een spannende richelwandeling hoog in de bergen maken. Daar zijn wij te angsthazig voor dus vluchten we het dorp in. We zijn ook met bijna iedereen een dag naar het Gardameer geweest. Daar varen we met een boot van Riva del Garda naar Limone sul Garda. Limone met zijn kenmerkende citroenen huisnummerbordjes hebben we wandelend verkend en sommigen hebben zelfs aan het strand pootje gebaad!

Heel mooi hoe we elkaar deze vakantie vrij hebben gelaten en steeds een maatje vonden om op een dag te ondernemen waar we zin in hadden. Deze vrijheid sluit ook mooi aan bij de verbondenheid die ik voelde en het liedje ‘We all stand together’ van Paul McCartney dat de hele vakantie door het hoofd van Boef spookt. Als hij “Pompompom” zingt, weten we genoeg en zit het liedje ook in onze hoofden.

Heerlijk fris bergwater drinken. Foto: Boef

Bergwater

De laatste dag blijf ik met vier stoere en erg sportieve mannen achter. Wat ben ik blij verrast als ze voorstellen om een wandeling in mijn tempo te gaan maken. We gaan met de lift naar boven, hoog de bergen in waar een fris windje waait en er heerlijk helder bergwater te drinken is in kranen met langwerpig houten wasbakken die langs het wandelpad staan. We dalen af naar Andalo terwijl we iedereen in koor met ‘buongiorno’ begroeten. Daar drinken we cappuccino en caffè americano om vervolgens weer naar Molveno te wandelen om daar smakelijke panini te eten. Ik drink voor de nostalgie een glas menta. Dat is pepermuntlimonade. Deze groene drank dronk ik vroeger als ik op vakantie in Italië was. De smaak brengt allemaal jeugdherinneringen boven. In totaal leggen we die dag 15 kilometer af.

Je kan in de omgeving prachtig wandelen. Foto: Rabarbara

Echt vakantie

Op de terugreis ben ik in het begin muisstil. Ik tuur stoïcijns uit het raam en neem de bergen nog een laatste keer intens in mij op. Wat was het goed om in deze verhelderende omgeving te zijn, in een compleet andere setting en actieve dingen te doen. In deze elf dagen heb ik geen woord geschreven. Iets wat ik mij wel voorgenomen had. Ik had een heleboel schriften en pennen in mijn rugzak gestopt, omdat ik normaal elke dag wel schrijf. Nu zet ik geen letter op papier. Ik heb dus echt vakantie gehad en ben overal los van gekomen. Zo hoort vakantie te zijn!

Ik kan het iedereen aanraden om naar Hotel Lory te gaan. De omgeving is prachtig, het personeel vriendelijk en er is voor iedereen wat te doen. Ook ligt je nachtjapon elke dag keurig opgevouwen onder je hoofdkussen. Een hele verrassing!

Een collage van heel de vakantie. Foto’s: diversen fotografen

Lees ook: Vakantie: Oost west, Achterhoek best!

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.