Het mooiste blog van Nederland

Barbara Pavinati - Rabarbara
Knijp me eens. Ja! Het is echt en geen droom. En het is zeker geen bedrog. Mijn site is nu een week online. En wat heb ik een leuke reacties gekregen! Niet te geloven! Ik ben er echt door geraakt en heb er ook wel een traantje om gelaten. Veel bewonderaars lieten via social media weten wat ze ervan vonden, maar ook via de app, mail en met de post. Ja! Met de post! Ik kreeg twee lieve kaartjes van fans en een penvriendin schreef er in haar brief uitgebreid over. Mijn oma heeft het blog in het verzorgingstehuis bekeken. Samen met haar vaste verpleger. Dat vind ik fijn, want ze heeft mijn schrijfontwikkelingen altijd op de voet gevolgd en dat ze deze stap meemaakt, maakt haar (maar ook mij) bijzonder gelukkig. De statistieken rezen trouwens de pan uit. Veel bezoekers hebben de moeite genomen om de site goed te lezen en grondig te bestuderen. Sommige zelfs meerdere keren.

Vanaf nu kan ik bloggen op het mooiste en bijzonderste blog van Nederland, misschien zelfs van de hele wereld. Dit allemaal dankzij de veelzeggende foto’s van Anja en de doordachte vormgeving van Roel. Het duurde wel een half jaar voordat deze site klaar was. Wat heb ik afgeteld tot vorige week. Mijn geduld was ver te zoeken, maar ik

Een zakdoek van letters voor de tranen van en om de wereld

heb het opgebracht. Eerst was er een oriënterend gesprek over de mogelijkheden, toen de uitwerking van het plan, het schrijven van de teksten en het maken van de foto’s. Daarna kon Roel zijn gang gaan en zich uitleven in zijn creatieve websitekunde. Met dit als een onovertroffen resultaat. Ik voel me net een Bekende Nederlander. Niet dat ik dat wil zijn, maar toch…

Wat lieve woorden die ik met de post kreeg. Foto: Rabarbara

Smakelijk woordhapje

Ik blijf als vanouds bloggen over het zoete en zure in mijn leven en zal er smakelijke woordhapjes van maken. Alleen in een iets duidelijkere omgevingsstructuur dan jullie van mij gewend waren. Ook zal ik soms wat bewuster voor de blogs gaan zitten om jullie schrijverijen van nog betere kwaliteit dan voorheen voor te schotelen. De categorieën heb ik aangepast en aangescherpt in verhouding tot vroeger, want hé….als blogger moet je meegroeien met jezelf en met de tijd.

Nog meer lieve woorden die ik met de post kreeg. Foto: Rabarbara

Hoop

Het is misschien raar om in deze tijd van wanhoop blij te zijn en te investeren in mijn toekomst. Corona werpt een grote schaduw op de samenleving. Ook op mijn gedachten en leven. Maar ik ben vastbesloten om mij niet te laten kisten. En samen met Boef en vrienden lukt dat redelijk tot aardig. Samen slaan we ons door deze bizarder dan bizarre tijd heen. Ik grijp mij vast aan de glimpjes hoop die er zijn, maar die nauwelijks getoond worden aan de buitenwereld. Op dit blog wil ik hoop uitstralen. Hoop dat er weer betere tijden gaan aanbreken. Hoop dat we niet vergeten dat het leven ons ondanks alles veel moois te bieden heeft. Al staan we soms (doods)angsten en meer uit. Ik ook. Ik wieg mijzelf daarom in de armen van de woorden op dit blog en troost mezelf, en jullie hopelijk ook, in deze taal. Een zakdoek van letters voor de tranen van en om de wereld. Pak jij hem aan?

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.