Kerstactie 2022: Wie verdient een festivalbeker van Rabarbara?

En toen was het alweer 15 december. Het jaar is voorbijgevlogen. Er is zoveel gezegd. Er is zoveel geschreven. Ik heb heel veel woorden tevoorschijn getoverd. Als ik zie hoeveel blogs er verschenen zijn, mag ik mijzelf wel een complimentje geven. Ook de mensen die ik geïnterviewd heb, verdienen een pluim. Ik ben blij en dankbaar dat ze mij allemaal openhartig te woord hebben gestaan en voor vele lezers hebben gezorgd.

Ik heb heel veel zin in het nieuwe jaar. Mijn boek ‘Het staat op mijn voorhoofd geschreven’ staat op de planning. En hoe! Ik hoef in januari nog maar één interview te doen en een half voorwoord te schrijven. Daarna gaat hij naar de eindredactie, dan naar de corrector, dan naar de vormgever en dan naar de drukker. Over alle stappen heb ik goed nagedacht en ik heb er ook connecties voor gelegd. Tot mijn grote verbazing wordt dit boek echt gedragen door alle mensen om mij heen. Bijna iedereen die ik persoonlijk benaderd heb, is bereid mij te sponsoren. Met geld of met daden. Heel mooi en bijzonder om te merken.

Sponsoren

Superblij ben ik met het bedrag dat ik uit handen van Janneke namens de Stadskamer heb mogen ontvangen. Enthousiast ben ik over de leuke actie die Dorian Temming heeft opgezet met haar Miss Baksels om geld in te zamelen. Verrast ben ik door Bram die zich volkomen onverwacht als hoofdsponsor heeft gemeld, omdat hij mij mijn (schrijf)geluk gunt en het kan waarderen dat ik altijd op humoristische wijze over zware onderwerpen schrijf. En dan heb ik het nog niet over alle andere (anonieme) sponsoren. Ook mensen met een kleine beurs tasten in de buidel om mij te helpen mijn droom te realiseren. Iedereen om mij heen werkt mee. De een gaat koekjes bakken, de ander een mooie recensie schrijven, weer een ander biedt aan om mijn tekst grondig na te kijken. En dat is nog maar een kleine greep uit de vele hulp die ik aangeboden krijg. Ik voel mij gezegend met zoveel mensen om mij heen die van mij houden.

Wie in jouw omgeving heeft het moeilijk en kan wel een vrolijke beker als oppepper gebruiken?

Kerstgedachte

Degene die mij kennen weten dat ik niet echt een fan van de Kerstdagen ben. Dat ik dan heel emotioneel en overgevoelig ben. Op de een of andere manier schieten er dan altijd waterlanders in mijn ogen. Wel ben ik een voorstander van de kerstgedachte: liefde en vrede. Voor mij is het elke dag Kerst. Ik geloof niet voor niets in engeltjes. Bij ons thuis hangt het hele jaar door een rode kerstster aan het plafond en toen ik nog student was, brandde er elke avond kerstverlichting in mijn kamertje. In de decembermaand is het wel extra mooi om warme gevoelens uit te dragen. Het wordt dan collectief gedragen en niemand kijkt er vreemd van op als je onverwacht met een halve liefdesverklaring op de stoep staat. Al vind ik dat het feest veel te commercieel geworden is met al dat gevreet en de gedachte dat je iedereen dure cadeaus moet geven. Voor eenzame mensen is dit een extra moeilijke periode. En ik vind dan ook dat we ook aan hen moeten denken.

engel

Festivalbeker

Dit jaar heb ik de mensen met wie ik regelmatig samenwerk of waar ik vaak contact mee heb een festivalbeker cadeau gedaan met mijn logo erop. Op mijn verjaardag in juni waren we met vrienden naar een concert van Rammstein in Duitsland waar ze in bekers met foto’s van Rammstein erop de drank serveerden. Je kreeg deze met statiegeld en kon ze dus houden. Wij hebben alle verschillende bekers die er waren gespaard. Thuisgekomen ging Boef op internet op onderzoek uit naar het bedrijf dat ze maakt en bedacht ik mij hoe leuk het zou zijn om zulke bekers met mijn logo erop te hebben. Na het aanvragen van een offerte besloot ik dat ik deze bekers wilde. Vanaf augustus liggen ze al te wachten om in de handen terecht te komen van de mensen wie ik een warm hart toedraag.

Kerstactie

Nu wil ik ook met de lezers van mijn blog iets met de kerstgedachte te doen. Wie in jouw omgeving heeft het moeilijk en kan wel een vrolijke beker als oppepper gebruiken? Wie verdient het dat zijn liefdesdorst gelest wordt? Reageer onder deze blog en noem de naam van de betreffende persoon en de reden waarom hij of zij hiervoor in aanmerking komt. Uit alle reacties kies ik er drie die eruit springen.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.