Rabarbara bestaat vijf jaar: kom proosten op Over De Top!

Rabarbara op Over De Top
Slik. Lach. Juich. Dit wordt een heel bijzondere week voor mij. Eentje waarin ik bewust stil sta bij Rabarbara en wat ik allemaal heb bereikt. Op 1 juni is het vijf jaar geleden dat ik Rabarbara bij de Kamer van Koophandel heb ingeschreven. Het was een bijzonder moment dat ik vierde met rabarbersnoepjes en een inloopdag bij mij thuis. Ik geloofde er heilig in, maar had nooit kunnen vermoeden dat het zou uitgroeien tot dat wat het nu is. Met hart en ziel heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het in de markt zetten van mijn bedrijf en roem en faam te vergaren als woordENkunstenaar. Wie weet wat er de komende vijf jaar allemaal nog staat te gebeuren? Met mijn logo en idee was ik al een paar maanden eerder in de weer. Stap voor stap maakte ik voorbereidingen naar mijn ondernemerschap. Gesteund en gestimuleerd door Boef, maar ook door Anke Sitter van Intertembo. De afgelopen vijf jaar weken zij niet van mijn zijde en ook familie, vrienden, collega-ondernemers en opdrachtgevers volgden mijn groei op de voet.

Voor Achterhoek Nieuws werkte ik toen ik met Rabarbara begon al een paar jaar als freelance journalist. Eigenlijk is de onderneming ontstaan vanuit mijn werk als journalist. Al interviewend ontmoette ik een heleboel leuke mensen en ook een aantal zzp’ers die mij in hun netwerk trokken. Al snel volgde Bibliotheek Oost-Achterhoek als samenwerkingspartner waar ik startte met het geven van Schrijfcafés en later Schrijfraden. Daarna ging ik in zee met de Stadskamer voor mijn cursus ‘Schrijf glans aan je barst’ en de Herstel Academie.

Kom proosten op Over De Top!

Rabarbertaart

Woensdag heb ik heel de dag vrij genomen om rabarbertaarten en -cake te bakken voor de mensen die bij hebben gedragen aan de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ik heb heel het internet afgestruind naar recepten en een paar smakelijke gevonden. Nu maar hopen dat ze er net zo lekker uit te komen zien als op de plaatjes! Donderdag heb ik van 10.00 uur tot 22.00 uur een inloopdag voor deze lieve mensen. Zonder hen als klankbord en cheerleaders had ik het nooit gered. Helaas kan niet iedereen langskomen, maar degene die verhinderd zijn stuurden mij al enkele lieve en hartverwarmende berichten. Van de Stadskamer ontving ik een mooie bos veldbloemen om mijn jubileum te vieren. Iets waardoor ik mij echt ontzettend gewaardeerd voelde.

Bloemen ter ere van mijn jubileum. Foto: Rabarbara

Waslijst

Als ik erover nadenk wat ik allemaal heb gedaan, sla ik stijl achterover. Het is echt een waslijst aan acties en daden. Hier een selectie: fraaie groene Rabarbara-pennen uitdelen met het verzoek er een verhaal mee te schrijven of foto van te maken, het uitbrengen van een eigen postzegel, schrijven van ‘Mijn huishouden met Boef’ en ‘Verzinhoofd’, maken van poëziekaarten, Artist in mij own Residence bij Lokalen, het live typen van gedichten op een typemachine op festivals en markten en als klap op de vuurpijl deze website die gelanceerd werd in november vorig jaar.

Proosten op Over De Top

Zaterdag 4 juni en zondag 5 juni is het groot feest in Lichtenvoorde. Dan is er het swingende festival Over De Top. En van die gelegenheid wil ik gebruik maken. Ik treed met enkele leden van Dichterscollectief Warrig op zondag 5 juni op en wil jullie uitnodigen om daar even bij ons langs te komen en te proosten op mijn vijfjarig bestaan. Als je wilt typ ik dan ook gelijk een gedicht op maat voor je, als dank voor het jaren in meer of mindere mate lezen van mijn blogs! Ik hoop je dan te zien! Proost!

Foto: Martijn Koolmees

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.