Teennagels lakken, narcissen plukken, opruimen

Uitzicht watertoren Lutten
Nu snap ik weer waarom ik het niet meer deed: mijn teennagels lakken: ik lak alles aan mijn tenen, behalve mijn nagels. Bij mijn grote teen gaat het nog wel, maar de kleinere…hoe doen andere vrouwen dit toch?

Vanmiddag trok ik de stoute schoenen uit en trok ik mijn zomersandalen aan. Onder hypnose had ik de diepe wens te kennen gegeven dat ik gelakte teennagels wilde, dus trof ik de afgelopen weken voorzichtig en doeltreffend voorbereidingen voor als het moment daar zou zijn. Ik kocht donkerblauwe en donkerrode nagellak, maar ook nagellakremover en watjes voor als ik straks halfgekleurde tenen heb en mijn geklieder wil herstellen.

Licht

Vandaag was eindelijk de eerste bijna-lentedag waarop ik het aandurfde om met blote voeten in mijn schoenen naar buiten te gaan. Dat doe ik het liefst zodra het zonnetje weer langer begint te schijnen en haar stralen weer warm genoeg zijn. Geen sokken en met blote tenen in de buitenlucht. Straks ook weer zonder jas naar buiten. Ik kan mijn geluk nu al niet op. Het enige nadeel is dat er in de avond geen kaarsjes meer aan hoeven, omdat het dan te licht is. Maar dat maakt het lichte gevoel in mijn hoofd dat daarvoor in de plaats komt meer dan goed. Ook het vooruitzicht op de zomerse barbecues van Boef en mij stemmen mij vrolijk.

Geen sokken en met blote tenen in de buitenlucht

Watertoren

Bij ons op tafel staan nu narcissen uit onze voortuin. Ze fleuren de woonkamer echt op. Ik plukte ze om te vieren dat Boef en ik afgelopen weekend op een heel bijzondere locatie met onze vriendengroep gelogeerd hebben: in een watertoren in Lutten. We hebben met z’n allen de 49,2 meter ook helemaal beklommen en bovenin van het weidse uitzicht genoten. Het was een belevenis om daar te verblijven en in de nabije omgeving was het ook lekker pleeborstel gooien. Al keken de wandelaars die we tegenkwamen ons wel vragend aan.

Watertoren Lutten
Watertoren Lutten. Foto: Maria Neumann

Opruimen

De lente kriebelt in mijn buik. Ik voel voorjaarsschoonmaakwoede en wil graag mijn huis opruimen, maar heb geen idee hoe ik moet beginnen. Vroeger toen ik nog in Leiden woonde hielp mijn moeder mij daar altijd mee. Toen ik naar de Achterhoek verhuisde waren haar bezoekjes nog de stok achter de deur voor het opruimen van mijn huis. Nu zij inmiddels al bijna vijf jaar overleden is, is er niemand die mij helpt bij het uitzoeken van mijn spullen. Boef is zelf ook een verwoed verzamelaar. Zelf heb ik een ongelooflijke moeite met opruimen en schoonmaken. Ik schreef er ooit dit gedicht over:

ik hoef niet opgeruimd te zijn

als mijn woorden

maar schoner zijn

dan mijn huis

ik weerspiegel wel

een voorjaarsschoonmaak

in mijn hoofd

op een andere manier

ik ontspiegel wel

de spinnendraden

in het web

van mijn gedachtenboek

ik luister in jouw naam

maar was alleen

mijn zinnen schoon

Toch verlang ik na jaren verzamelen van allerlei spullen graag naar een opgeruimde omgeving. Ons hele huis puilt uit van de rommeltjes en bij de gedachten aan uitzoeken word ik al gek. Het hoeft echt niet allemaal strak en netjes te zijn, maar iets meer orde zou mij toch wel wat rust geven. Daarom ga ik op woensdag 13 april de workshop ‘Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd’ bij Marieke heeft een missie volgen. Ik hoop echt dat ik met bruikbare tips naar huis ga en een begin kan maken met iets wat ik graag wil, maar wat mij samen met Boef maar niet lukt. Duimen jullie met mij mee? Misschien kampen jullie wel met hetzelfde probleem en willen jullie die cursus ook volgen. Wees welkom!

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.