Vakantie: Oost west, Achterhoek best!

Met een dekentje om mij heen zit ik in kleermakerszit op de bank. Kaarsjes aan. Geurverstuiver aan: lavendel. Thee in een groene theemok met kleurrijke kolibries die ik van een studievriendin heb gekregen. Roos en Beef vinden het prachtig! Boef is nu even oud ijzer aan het wegbrengen en ik kruip achter de laptop.

We hebben vakantie en er zitten al bijna twee weken op. Het mooie is: we hebben nog een hele week voor de boeg. Dit jaar hebben we besloten om niet weg te gaan, maar om in en om het huis te blijven. Ik had voordat onze gezamenlijke vakantie begon al een paar dagen buitenshuis een workation gehouden om mijn jaar met Rabarbara goed af te sluiten. Boef en ik zijn in de afgelopen weken op stap geweest: op verjaardagsvisite bij mijn nichtje Nina die zeven werd en naar het swingende Rock ‘n’ Popmuseum in Gronau. Het stripboek ‘De hoofdige Boer’ dat ik een paar jaar geleden las, was de reden om Museum Staal in Almen te bezoeken, een uniek schrijvershuis.

Vakantie

Het is best fijn om lekker samen thuis te zijn. Waarom moet iedereen altijd naar Verweggistan om een gelukkig vakantiegevoel te hebben? We hebben ook lekker wat in huis gedaan. Zo heb ik eindelijk de badkamer, weliswaar op zijn Barbara’s, eens goed schoongemaakt en heeft Boef op zolder en in de schuur wat orde op zaken gebracht. Ook slapen we heerlijk uit en luieren we lekker op de bank. Ik bakte een appelcake en ben van plan om komende week weer eens zelf een boerenbrood uit de broodbakmachine te toveren.

Ik ben ook echt aan het lezen geslagen: boeken die ik altijd nog wilde lezen, krijg ik uit. En de tijdschriften van Onze Taal die nog ongelezen en ongeopend op een stapel onder onze salontafel liggen, kan ik eindelijk doornemen. Het vooruitzicht dat ik nog een week heb, stemt mij tevreden. Vorig jaar stond onze vakantie in het teken van mijn oma die toen met een crisisopname naar het verpleeghuis ging. Hals over kop moesten mijn zusje en ik van alles regelen en mijn oma verhuizen. Gelukkig ligt dat nu achter ons en is mijn oma nu erg op haar plek en in goede handen. Boef en ik hebben haar ook nog even opgezocht toen we in het westen waren voor de verjaardag van Nina.

Geluk is voor mij dit jaar vakantie lekker thuis vieren

Achterhoek

Vanmorgen heb ik voor de tweede keer de tentoonstelling ‘Grond’ georganiseerd door Kunstlokaal Sam bezocht. Ze zitten in een leegstaande school in Lichtenvoorde. Ik was ruim een week geleden voor een vriendin van mij, die een van de tien deelnemende kunstenaars is, speciaal naar de opening geweest. Daar had ik haar werken en die van een aantal andere kunstenaars bekeken. Ik was er erg van onder de indruk. Wat had iedereen zich op uiteenlopende manieren laten inspireren door de omgeving van Oost Gelre! Het was toen echter zo ontzettende druk dat ik niet alles goed in mij op kon nemen en rustig kon bekijken. Vandaar mijn tweede bezoek. Gisteren ben ik naar de Mattelier in Groenlo gefietst voor de tentoonstelling ‘‘On’zichtbaar…niets is wat het lijkt’, waarbij ik mij na afloop besefte dat iedereen wel een verhaal met zich meedraagt dat je niet aan de buitenkant kan zien. Daarin ben ik heus niet de enige!

Laten we allemaal wat milder en vriendelijker met elkaar omgaan en elkaar alle geluk gunnen. Morgen ga ik met een vriendin een stuk van de Kunstreise in Winterswijk lopen. Zo zie je maar dat in de Achterhoek en ook zeker in de omgeving van Oost Gelre genoeg te doen is.

Gedeelte van de expositie ‘On’zichtbaar…niets is wat het lijkt. Foto: Rabarbara

Moodboard

Deze vakantie staat ook in het teken van het vervolg van mijn Engelenopleiding. En in het kader daarvan maakte ik vandaag ter voorbereiding op de praktijkdag van volgende week een moodboard. Daarop verbeeld ik mijn verlangens voor de komende maanden. Ik heb er vanmorgen echt de tijd voor genomen. Allemaal oude tijdschriften opgezocht. Een praktisch doek erbij gepakt, schaar en lijm klaargelegd. Daarna lekker bladeren, knippen en scheuren. Alle plaatjes die ik mooi vond op een stapel gedeponeerd. Vervolgens een selectie gemaakt van de mooiste en die gerangschikt en opgeplakt. Het bord staat nu op een eervol plekje in onze woonkamer. Als ik ernaar kijk word ik helemaal gelukkig.

Ik heb zoveel mooie dromen en verlang ernaar om ze uit te zien komen. Heel veel van mijn wensen zijn al zijn gerealiseerd en daar ben ik meer dan dankbaar voor. Ik besef mij steeds weer dat ik een gezegend mens ben en dat ik bof met mijn leven. Geluk is dit jaar voor mij vakantie lekker thuis vieren en de (directe) omgeving nader verkennen en onderzoeken. Oost west, Achterhoek best.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.