Hoe maak je een moodboard?

Het is heerlijk om op een lazy sunday door tijdschriften te bladeren en plaatjes uit te knippen of scheuren die je aanspreken. Ik doe het regelmatig. Daarna rangschik ik de knipsels op papier of doek tot een bepaalde compositie. Zo wordt mij duidelijk wat mij bewust en onbewust bezighoudt en wat hun onderlinge verhouding is. Als het doek af is, weet ik waar ik naartoe wil. Het bord zet ik dan vaak op een zichtbare plek in huis. Zodat ik er regelmatig aan herinnerd word. Ik heb weleens tijdens een workshop een moodboard gemaakt en vond het heel inspirerend om daar samen mee bezig te zijn en elkaars werk na afloop te zien. Ik heb daar de nodige inspiratie uitgehaald. Een moodboard maken is een intens proces waarbij je plotseling duidelijk kan worden wat je wilt en waar je aandacht naar uitgaat.

Hoe maak je nu een moodboard? Allereerst creëer je een fijne setting met bijvoorbeeld kaarsjes, wierook en muziek. Vooraf doe je een korte meditatie of sta je bewust stil bij wat in je leeft of op welke vraag je antwoord wilt. Dat kan door naar een liedjes dat je op het moment erg aanspreekt te luisteren. Daarna blader je door een aantal tijdschriften en knip of scheur je alle plaatjes en quotes of woorden uit die je mooi vindt. Dan ga je selecteren. Je kiest die plaatjes uit die echt belangrijk voor je zijn en rangschikt ze op het doek waar je ze vervolgens op plakt. Daarna kan je met verf of stiften aangeven om welk plaatje het draait. Wat is de hoofdzaak? Je kan je kunstwerk verfraaien met kleuren en er eventueel zelf nog iets bijtekenen of schrijven. Zet het doek daarna op een prominente plek in je huis, zodat je regelmatig aan je dromen en verlangens herinnerd wordt. Wie weet worden ze wel waar!

If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?

Einstein

Moodboard

Gisterenavond heb ik op mijn studeerkamer bovenstaande moodboard gemaakt. Tot mijn grote verbazing voelde ik mij heel erg aangetrokken tot een plaatje met een fris en opgeruimd houten bureau. Ik werd er helemaal blij van. Hij staat voor mijn gedroomde werk(plek). Al ben ik niet helemaal van de opgeruimde bureau’s en niet alleen vanwege de uitspraak van Einstein:”If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?”

Ik wil met Rabarbara een volgende stap in mijn werk(plek) maken. Misschien dat ik in plaats van af en toe een ochtend in de week te flexwerken in de bibliotheek voor een dag in de week een flexplek ga zoeken waar ik naartoe kan gaan. Om zo inspiratie op te doe en hard (nog harder) te werken aan Rabarbara? Dat ik een succesvolle zakenvrouw wil zijn, wordt mij nu wel duidelijk. Wel een lieve hoor! Met hartjes in haar ogen. Het feit dat ik munten heb uitgeknipt geeft ook aan dat ik financieel wil groeien. Hoe mooi zou het zijn als ik van Rabarbara zou kunnen leven? Dat ik er een dikke boterham mee kan verdienen?

Actie

Naar aanleiding van het moodboard ben ik vanmorgen begonnen met het opruimen van mijn studeerkamer. De laatste tijd had zich daar allemaal rommel in verzameld, waardoor ik er niet meer lekker zat en altijd maar in de woonkamer aan het werk ben. Ik ben van plan om morgen ook weer wat ruimte daar te scheppen zodat ik er weer fijn zit en lekker kan werken.

Wil jij ook een moodboard maken? Dan kan ik je de speciaal daarvoor gemaakte Happinez Vision board aanraden. Die kan je hier bestellen.

De Happinez over Engelen is ook een aanrader. Wat die mij heeft gebracht lees je hier.

Heb je een idee voor een (werk)plek voor mij? Laat het mij weten!

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.