Barbara Pavinati wint de Homo Sapiens Award 2019

Barbara Pavinati - Rabarbara
OOST GELRE - Perron 8 is onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde en wil graag zien dat iedereen zonder problemen kan meedoen in de maatschappij op het gebied van vrije tijd en vrijwilligerswerk. Zij organiseerden van 4 tot en met 10 november de Week van de Homo Sapiens. Een week om te laten zien dat alle mensen ongeacht geslacht, huidskleur, beperkingen en geaardheid ertoe doen. Perron 8 riep mensen en bedrijven op om op eigen ludieke wijze mee te doen. Barbara Pavinati las de oproep in de krant en besloot om een extra artikel voor haar rubriek '(te) Gek' te schrijven. Hiermee won ze de Homo Sapiens Award 2019. 

Elna 19-11-2019

Barbara schrijft al drie jaar de rubriek ‘(te) Gek’. Hierin komen mensen aan het woord over alle vormen van ‘(te) gek’ zijn. Nadat Barbara de oproep las om mee te doen aan de Week van de Homo Sapiens, nam ze contact op met Perron 8. Ze vroeg of ze een idee hadden wie ze zou kunnen interviewen. Het werd Gerrton Nijman.

In het zonnetje zetten

Met Anja Onstenk ging Barbara op pad om Gerrton in het zonnetje te zetten. Anja maakte mooie foto’s van hem en zijn vrouw en deed die hen cadeau. Barbara scheef een blog waarin ze Gerrton goed wist neer te zetten. “Ik vond het fijn dat Gerrton mee wilde doen en zo open was tijdens het gesprek. Het is erg leuk om mensen met een bijzonder verhaal te interviewen”, vertelt Barbara. “Als je de rubriek leest, weet je hoe Gerrton echt is”, zegt Margriet. “We vonden dat Barbara echt een ludieke actie had bedacht, waardoor we haar als winnaar van de award hebben uitgeroepen. Het is mooi dat zij nu in het zonnetje gezet wordt.”

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.