Eerste midzomerwandeling in Groenlo

GROENLO – Zaterdagavond 18 juni liepen een tevreden Jos Spieker en Erik Mentink over de Markt in Groenlo. De heren hadden namelijk de eerste ‘Midzomerwandeling’ georganiseerd. Deze midzomerwandeling vond plaats op de (tot nu toe) warmste dag van het jaar, met in de avonduren nog een temperatuur van 29 graden Celsius. Mentink en Spieker organiseren al meer dan tien jaar de zeer populaire midwinterhoornwandeling en dit was de eerste zomerse tegenhanger.

Streekgids 19 juni 2022

Het was even spannend wat betreft de opkomst, maar uiteindelijk liepen er zo’n 150 wandelaars de ingekorte route van 3,5 kilometer. In eerste instantie zou de route zeven kilometer zijn maar vanwege het zeer warme weer werd deze ingekort met de helft. Onderweg werden de wandelaars verrast met zes muzikale en tekstuele ‘pitstops’.

De route begon bij het VVV-kantoor en werd met pijlen aangegeven. Op bijzondere en mooie plekjes in de vesting kon men stilstaan bij muzikanten, zangers en dichters. In de Kloostertuin begeleide Bjorn Wouters zijn zang met gitaar en een paar honderd meter verder was het Tonny Groot Kormelink die met zang en gitaar voor een rust momentje zorgde. Bij Scouting Groenlo werd een optreden verzorgd door duo H en T en daar kon men ook een vrijwillige bijdrage geven aan de Scouting Groenlo die in het Pinksterweekend werd getroffen door een grote brand met veel schade. Bij de muziekkoepel was een volgend rustmomentje en gaven de dames en heren van het Kleinkoor ‘Second Edition’ een optreden. Verder lopend naar de Imkerij Grol werden de lopers verrast door het duo Johan Klein Nibbelink en Gèreke Terwel. Bij ‘ravott’n stonden de ‘Achterhoekse dichters’: Joop Koopmanschap, Mark Ebbers en Barbara Pavinati.

Joop Koopmanschap draagt voor uit eigen werk. Foto: Marcel Houwer.
Mark Ebbers draagt voor uit eigen werk. Foto: Marcel Houwer

Kopfoto: Marcel Houwer.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.