Gallery Walk-in-Garden presenteert vier dichters uit Oost Gelre

BREDEVOORT - Op zaterdag 29 juli zal in de Gallery Walk-In-garden achter Goudsmidatelier Elcerlyck aan de Prinsenstraat 6 Bredevoort een optreden plaatsvinden van vier dichters.

Elna 26-07-2023

Mark van Leeuwen, geboren in Den Haag en sinds 2011 wonend in Groenlo. Over zijn poëzie zegt hij: “Ik schrijf vooral narratieve poëzie, waarbij ik de inspiratie haal uit beeldende kunst en klassieke muziek. Vooral balletten uit begin twintigste eeuw en de vreemde wezens van Hieronymus Bosch zijn belangrijke beeldgevers. Ik heb een vorm van synesthesie, ik associeer muziek met kleur en verwerk ik in mijn poëzie.”

Joop Koopmanschap uit Groenlo is fotograaf en videomaker. Hij zegt: “Als dichters zijn we dwarsdenkers, niet per se tegen de stroom in van een brede sterk stromende rivier richting de zee, maar meer als een meanderende zijtak, even weg van de hoofdstroom, weg van de drukte. Als dichterlijke taalstroom slingerend tussen bloemrijke grasvelden langs kleurige bosranden. Soms achteromkijkend naar de alledaagse hectiek.”

Barbara Pavinati uit Lichtenvoorde is schrijfcoach en blogger. Als import Achterhoeker publiceerde ze de afgelopen jaren een aantal boeken met deels verhalen en belevenissen. Haar motto past ze toe op haar schrijflessen ‘schrijf glans aan je barst’, geïnspireerd door Leonard Cohen die schreef: “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in.”

Als vierde dichter journalist en tekstschrijver Mark Ebbers uit Groenlo. “Soms weet ik niet of iets proza of poëzie is. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant en hooguit leuk voor leraren Nederlands om hun leerlingen iets langer van de straat te houden.”
Aanmelden kan via info@elcerlyck.nl onder vermelding van “Dichters”. De entree is gratis.
Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Het optreden gaat alleen bij droog weer door.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.