Postbezorgster bezorgt eigen gedicht

Barbara Pavinati - Rabarbara
Enkele weken geleden werden een aantal Lichtenvoordse adressen (meest particuliere en een bedrijfsadres) verrast met een ansichtkaart met daarop een gedicht. Daarnaast hing er zo’n kaart op het postafhaalpunt. “Want zonder mijn leuke collega’s zou mijn werk ook niet zijn wat het is,” zegt Barbara Pavinati: schilder, dichter én sinds enkele jaren postbezorger bij PostNL in een deel van Lichtenvoorde. Een tijd terug maakte ze een schilderij met een speciaal gedicht, schoot er een foto van en liet daar de ansichtkaarten van printen, om de mensen waar ze een leuk contact mee heeft in de wijk te bedanken.

Elna 19-11-2014 | Tekst: Mark Ebbers

oranje en blauw

gewaad

fietst vrij

op straat

in

zon

regen

wind

De meeste mensen reageerden enthousiast op de actie van Barbara. Zij wilde de mensen bedanken: “Voor het feit dat ze altijd mijn dag opfleuren door vrolijke groetjes en vriendelijke praatjes. Zoveel leuker dan klagen over een natte folder.” Ze werd geïnspireerd door het boek ‘Hier is de post’, waarin schrijvende postbezorger Rico Hop zijn belevenissen beschrijft.

Barbara schildert en schrijft veel in haar vrije tijd, vaak combineert ze de twee activiteiten. De gedichten maakt ze meestal met behulp van ‘magnetic poetry’, magnetische plaatjes met losse woorden die ze rangschikt tot een gedicht. Regelmatig schrijft ze bij een heuglijk feit van een bekende: “Niets is leuker dan woorden zoeken die bij een bepaalde persoon passen.”

Ook schreef Barbara enkele jaren geleden een boek: ‘Grillig Pad der Liefde’. Het werd uitgegeven door Stichting Lezen Werkt en is nog steeds verkrijgbaar. Het is haar zeer persoonlijke liefdesgeschiedenis, voortgekomen uit blogs die ze al eerder schreef. Barbara: “Het is een kwetsbaar boek, ook over verdrietige dingen, maar wel met een twist, positief.”

Barbara studeerde af in Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Leiden, maar ze maakte daar niet haar beroep van. “Dan zou ik een gevangen gevoel hebben,” zegt ze. De baan als postbezorger bevalt de neerlandica prima, als ze daarnaast maar creatief bezig kan zijn, vooral met taal. Haar ‘idool’ op dat gebied is schrijver van proza en poëzie Ilja Leonard Pfeijffer.

Expositie

Toen Barbara zo’n 4 jaar geleden vanwege de liefde verhuisde van Leiden naar de Achterhoek ging ze op zoek naar gelijkgestemde mensen. Die vond ze onder andere bij Galerie Wij in Groenlo. Die contacten leidden tot een expositie: werk van Barbara is van 13 december 2014 tot 6 maart 2015 te zien in de galerie aan de Goudsmitstraat in Groenlo.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.