Schrijfchallenge ‘Vrijheid geef je door’

Barbara Pavinati - Rabarbara
REGIO - In samenwerking met Barbara Pavinati (Rabarbara) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een schrijfchallenge met het thema ‘Vrijheid geef je door’. De winnaar van deze uitdaging wint een jaar lang gratis lezen. Rabarbara helpt je met schrijftips tijdens een gratis ‘Schrijfraad’ op donderdag 14 april. De deadline voor deze challenge ligt op donderdag 5 mei ,12.00 uur.

Elna 30-03-2022

Wat betekent vrijheid voor jou?
Jouw verhaal of gedicht mag over vrijheid in de breedste zin van het woord gaan. Over het ventileren van je mening op Facebook, maar ook over mensenrechten of oorlogen.
De Bibliotheek Oost-Achterhoek daagt je uit jouw visie op vrijheid vast te leggen op papier. Je mag elke vorm kiezen, als je je gevoel over vrijheid maar kwijt kunt. Kies je voor een gedicht? Of voor een column? Of wellicht toch een kort verhaal? Voel je vrij het verhaal of het gedicht te schrijven dat in je leeft.

Schrijfraad geeft gratis tips
Kruip achter je laptop en typ een verhaal of gedicht van maximaal 700 woorden. Wil je wat schrijftips ter inspiratie, dan kun je gratis deelnemen aan Schrijfraad van Rabarbara op donderdag 14 april (tussen 10.00 en 12.00 uur) in de vestiging in Lichtenvoorde. Aanmelden hiervoor kan via de website www.oostachterhoek.nl/schrijfchallenge.

Mail je verhaal uiterlijk donderdag 5 mei 2022 (12.00 uur) naar de Bibliotheek. Het mailadres is eveneens te vinden op www.oostachterhoek.nl/schrijfchallenge.

Hoofdprijs: een jaar lang gratis lenen
De deskundige jury buigt zich over je verhaal of gedicht. De winnaar gaat naar huis met een jaarabonnement van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen in de vorm van bibliotheektassen met leuke inhoud. En de mooiste verhalen of gedichten mogen in de Bibliotheek tijdens ‘Schrijfraad’ voorgedragen worden, als één van de activiteiten ter gelegenheid van de vrijheidsactiviteiten. Daarnaast publiceren we de beste verhalen op onze site.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.