Schrijfraad: hoe schrijf je een persbericht?

Barbara Pavinati - Rabarbara
ACHTERHOEK - Op donderdagochtend 10 februari gaat Barbara Pavinati je uitleggen hoe je een persbericht schrijft. ‘Rabarbara geeft schrijfraad’ zijn spreekuren, waar je één op één gratis advies kunt vragen over je pennenvruchten. Vanaf dit jaar staat ‘Schrijfraad’ elke maand in een ander thema. In februari is dat dus het thema ‘persberichten’. Reserveren van een plekje is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/schrijfraad.

Elna 9-02-2022

Als je op de hoogte wil blijven van wat er in de Oost-Achterhoek speelt, lees je de Elna, Groenlose Gids of Achterhoek Nieuws. Maar misschien heb je zelf ook wel een nieuwtje. Hoe schrijf je een pakkend persbericht dat de redactie praktisch ongewijzigd plaatst? Je krijgt te horen hoe je een persbericht opbouwt en waar je op moet letten, zodat je ook echt het nieuws gaat halen.

Barbara Pavinati
Barbara Pavinati studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Momenteel werkt ze als correspondent voor Achterhoek Nieuws, waarvoor ze, op basis van interviews, redactionele stukken en advertorials schrijft. Ook schrijft ze in opdracht persberichten voor organisaties, verenigingen en particulieren. Vanuit haar eigen bureau ‘Rabarbara’ verzorgde ze twee jaren de Schrijfcafés in diverse Achterhoekse Bibliotheken. Inmiddels zijn er meerdere boeken van haar hand verschenen. Haar nieuwste uitgave, een sprookjesboek, heet ‘Verzinhoofd’. Een boeiende mix, vanuit de beleving van een creatief en enigszins verward meisje.

Daarnaast heeft Barbara de vierdelige lessenreeks ‘Schrijf glans aan je barst’ ontworpen om mensen met behulp van schrijven een begin te laten maken aan het omarmen van hun imperfectie.
Zoals ze zelf zegt: “Gesprekken met mij zijn altijd open en vrijblijvend. Het is de bedoeling dat je tevreden en vol ideeën naar huis gaat. Neem pen, papier en je nieuwsgierigheid mee.”

www.oostachterhoek.nl/schrijfraad

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.