Tweede editie ‘Schrijf glans aan je barst’ in bieb

Barbara Pavinati - Rabarbara
LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 5 oktober om 19.30 uur start Barbara Pavinati (Rabarbara) met haar schrijflessen. De vierdelige lessenreeks ‘Schrijf glans aan je barst’ wordt georganiseerd in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Meer informatie is te vinden op www.oostachterhoek.nl/glans

Elna 31-08-2022

Glans aan je barst
De lessenreeks is een jaar geleden voor het eerst in de Bibliotheek georganiseerd en bleek een groot succes. Dinès Quist volgde deze lessen. “De lesmethode vind ik heel prettig en het maakt los, waarvan ik zelf niet wist dat dat in mij zat”, aldus de enthousiaste oud-deelneemster.
Barbara Pavinati: “De lessenreeks ‘Schrijf glans aan je barst’ heb ik ontworpen tijdens de cursus ‘Autobiografisch schrijven als therapeutisch middel’ die ik in 2019 gevolgd heb bij SPSO in Huis ter Heide. De naam van de lessenreeks’ is geïnspireerd op de regel ‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’ uit het liedje Anthem van Leonard Cohen. Ik weet dat veel mensen worstelen met hun barst en dat er in de huidige therapieën niet altijd een goede manier is om die pijn een plek te geven. Schrijven kan daarbij helpen is in ieder geval mijn persoonlijke ervaring. Schrijven heeft mij altijd geholpen. Zonder schrijven was ik nooit de mooie en krachtige persoon geworden die ik nu ben. Anderen gun ik dat fijne gevoel ook. In vier lessen intuïtief schrijven leer je aan de hand van gerichte opdrachten anders naar de barsten waar je mee worstelt kijken. Je krijgt een mildere blik op jezelf en leert alles vanuit een ander perspectief zien.
Ik besef mij terdege dat je in vier lessen niet een volledig ander persoon kan worden, maar je hebt dan in ieder geval wel een eerste stap gezet met het accepteren van je imperfectie.”

Cursusdata en aanmelden
De deelnamekosten bedragen €80,00 voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en €90,00 voor niet-leden. De cursusdata zijn: 5, 12, 19 en 26 oktober 2022. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/glans of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

reageer als eerste

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.