Workshop ‘Persberichten schrijven’ voor verenigingen

Barbara Pavinati - Rabarbara
LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 22 februari kun je in de Bibliotheek Lichtenvoorde terecht voor het (leren) schrijven van het meest ideale persbericht. De workshop begint om 19.30 uur en deelname is gratis. De workshop wordt verzorgd door Barbara Pavinati, neerlandica en correspondente van Achterhoek Nieuws. Opgave is mogelijk in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/persberichten.

Elna 1-2-2023

Persberichten
Ben jij verantwoordelijk voor de publiciteit van je vereniging en wil je je verenigingsactiviteiten onder de aandacht brengen? Of misschien ZZP-er, die graag in de krant wil om te vertellen over je bedrijf? Natuurlijk kun je er een bedrag tegenaan gooien en een advertentie plaatsen. Maar hoe kun je op een andere manier, via ‘free publicity’, je nieuwtje aan een groot publiek vertellen? Schrijf een persbericht!
Tijdens de workshop ‘Hoe schrijf je een persbericht’ krijg je handvatten om een zo pakkend mogelijk bericht te schrijven, dat de redactie misschien zelfs wel praktisch ongewijzigd plaatst. Je krijgt tips over het opbouwen van het meest ideale bericht. De kans wordt groter dat je dan ook werkelijk het nieuws gaat halen.

Barbara Pavinati
Barbara Pavinati studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Momenteel werkt ze als correspondent voor Achterhoek Nieuws, waarvoor ze, op basis van interviews, redactionele stukken en advertorials schrijft. Ook schrijft ze in opdracht persberichten voor organisaties, verenigingen en particulieren. Vanuit haar eigen bureau ‘Rabarbara’ verzorgde ze twee jaren de Schrijfcafés in diverse Achterhoekse Bibliotheken. Inmiddels zijn er meerdere boeken van haar hand verschenen.

Social Media
Ook interessant voor verenigingen: op donderdagavond 9 maart volgt er weer een gratis workshop. Deze avond staat in het teken van social media. Meer informatie en aanmelden: www.oostachterhoek.nl/socialmedia.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.