Zieuwents duo TweeFM presenteert eerste elpee

Barbara Pavinati - Rabarbara
ZIEUWENT - Over belangstelling mochten Eric Heutinck en Marcel Schepers, beter bekend als duo TweeFM, zeker niet klagen. Het was zaterdag 21 oktober afgeladen vol in Wims Muziekkelder bij de presentatie van de eerste elpee getiteld 'Lief zijn'. Het resultaat van twee jaar ´vaste verkering´ zoals Eric de samenwerking omschrijft. 

Elna 24-10-2017 | Tekst: Annekée Cuppers. Foto: Annekée Cuppers

Met Marcel op de mondharmonica, Eric op de gitaar en Aad van Stijn die regelmatig de percussie voor zijn rekening neemt, maakt TweeFM liedjes die uit het leven zijn gegrepen. De swingende, akoestische country en blues-nummers gaan onder andere over nare ziektes en in de war zijn maar ook over luchtigere onderwerpen zoals verliefd worden op de poetsvrouw.

Ik kan hier intens van genieten

Vriendschap

Twee jaar geleden kwamen Marcel en Eric met elkaar in contact. Eric was al een tijd bezig met muziek maken maar kon zijn draai nog niet echt vinden. Met Marcel had hij gelijk een klik en zo ontstond TweeFM. Sindsdien is er een hechte vriendschap ontstaan. Marcel: “Voor mij persoonlijk is TweeFM zoveel meer dan alleen muziek maken. Het is een uitlaatklep, plezier, vriendschap, ik kan hier intens van genieten. We hebben al vele uren gerepeteerd, opgetreden en bij elkaar in de auto gezeten. Dan praat je echt over van alles en nog wat en leer je elkaar goed kennen.”

Barbara Pavinati - Elna - Annekée Cuppers
Het trio TweeFM en Barbara Pavinati. Foto: Annekée Cuppers

‘Lief zijn’

TweeFM zingt al haar nummers in het dialect. Des te opvallender is het dat de titelsong ‘Lief zijn’ in het Nederlands is geschreven. Marcel legt uit: “In september 2016 kwamen we in contact met Elna-correspondente Barbara Pavinati. Zij bood aan een nummer voor ons te schrijven en dat werd ‘Lief zijn’, een groet waarmee we bij ons en bij Eric in de familie afscheid van elkaar nemen. Barbara komt van oorsprong uit Leiden, vandaar het Nederlands. In dit nummer waarin stapsgewijs het grote leed in de wereld wordt teruggebracht naar het kleine leed in het dorp, gaat het om de vraag: kunnen wij niet gewoon een beetje lief zijn voor elkaar? En dat is waar het in de kern bij TweeFM om draait, niet te moeilijk doen en gewoon lief zijn.”

Dat het nummer eigenlijk helemaal niet des Achterhoeks is, vinden de heren daarom helemaal geen probleem. Eric haalt er zijn schouders erover op. “Ach ja, af en too mo’j gewoon ne keere naost de pot piss’n.” De elpee is te koop bij Wim’s muziekkelder te Doetinchem.

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.