Hoe ik groei als creatief ondernemer

Hij krijgt steeds meer vorm. Mijn nieuwe droom. Wat hij inhoudt, houd ik nog even voor mijzelf. Ssst… Achter de schermen ben ik druk bezig om lijnen uit te zetten om hem te verwezenlijken. Je mag mij er altijd naar vragen als je mij in levenden lijve treft. Ik vertel er live graag over, maar op dit blog zwijg ik liever als het graf. Nee dat is niet waar. Ik moet en mag niet liegen. Ik ben er nu toch ook over aan het schrijven? Ben er alleen nog niet aan toe om de inhoud publiekelijk bekend te maken. Dit is echt zo’n half-half geheim. Bij andere mensen heb ik daar een hekel aan. Dan denk ik: ”Maak mij nou niet nieuwsgierig, vertel het gewoon!” Maar ik ben er nog niet aan toe om erover te bloggen. Het idee is nog niet uitgekristalliseerd en ik wil hem jullie duidelijk presenteren. Kunnen jullie daarmee leven?

Voor mijn droom heb ik financiering nodig. Om daar kennis over te vergaren ben ik op 6 juli naar een lezing van Maaike van Steenis in de Koppelkerk geweest. Daar hoorde ik van alles over fondsen, subsidies, crowdfunding en sponsoren. Geïnspireerd leende ik de dag erna haar boek ‘Tussen kunst en cash’ in de bieb en las ik elf interviews van geslaagde creatief ondernemers. Aan het eind van elk hoofdstuk staat er een ondernemerstips en daarna een paragraaf met een marketingprincipe, -tool of -theorie. Tot slot geeft Maaike tien sleutels tot succes. Bij het boek hoort een gratis online training met praktische opdrachten voor meer naamsbekendheid, meer omzet en een boost voor je bedrijf. Allemaal heel informatief.

Maaike vertelt in de Koppelkerk over fondsen, subsidies, crowdfunding en sponsoren. Foto: Rabarbara

Creatief ondernemer

Al lezend kwam ik erachter dat ik veel succesformules al toepas. Denk daarbij aan ‘Investeer in duurzame relaties’, ‘Wees niet bang om fouten te maken’ en ‘Weet waar je heen wilt en stel jezelf doelen’. Het is goed om de puntjes op de zakelijke i te zetten en erachter te komen op welk gebied ik achterblijf. Een voorbeeld daarvan is: ‘Denk na over hoe je jouw concepten op verschillende manieren kunt inzetten.’ Ook kreeg ik een stukje bewustwording. Ik realiseerde mij dat ik inderdaad een creatief ondernemer ben en dus anders te werk ga dan een ‘gewone’ ondernemer. Mijn zakelijke kant kan en mag ik best meer ontwikkelen. En stapje voor stapje gaat dat steeds beter. Misschien moet ik in de toekomst wel een manager in dienst nemen die alles op dat vlak voor mij gaat regelen. Hihi…Dat zou een hoop zorgen schelen. Dan kan ik mij enkel en alleen op het schrijven toeleggen. Of ik dat echt zou willen, is de grote vraag.

Ik zie het als een uitdaging om zakelijker te worden

Schrijven heeft waarde

Ik zie het als een uitdaging om zakelijker te worden. Om die kant van mij te laten groeien en sterker te maken. Uiteraard wil ik niet zo’n harde zakenvrouw in keurig grijs mantelpak worden die overal een slaatje uit slaat. Ik wil de maatschappij wel een stukje bewustwording meegeven. Kunst en daarmee ook schrijven heeft waarde voor de maatschappij. Schrijvers moeten ook rekeningen betalen en brood (het liefst met kaas dat er niet vanaf gegeten is) eten. Ik blijf het raar en triest vinden dat maar weinig mensen bereid zijn te betalen voor troostende woorden, zingende zinnen of dansende verhalen. Dat mensen er vanuit gaan dat bloggen niks kost. Voordat die teksten er staan is er veel gebeurd. De schrijver heeft onderzoek gedaan, avonturen beleefd, boeken gelezen, mensen gesproken, nagedacht, gelachen, gevloekt, gehuild. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Er zitten in een goed verhaal veel investeringen. En die investeringen verdienen een beloning. Het liefst in klinkklare munten. Voor een goede en waardevolle ruildienst is in mijn ogen ook wat te zeggen. Voor niks gaat de zon op!

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar mij droom en zou je daar misschien aan bij willen dragen, ook al weet je nu nog niet wat het is? Mail mij voor meer informatie: info@rabarbara.nl

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.