Ellen Hendrix: “Ik ben op aarde vanuit Onvoorwaardelijke Liefde”

Ellen Hendrix
Samen met haar tweelingvlam Paul woont ze nu al een aantal jaar op Les Vincies in de Dordogne in Frankrijk. Ze zijn daarmee teruggekeerd bij de bron. Als voormalig verpleegkundige gaf ze eerst in Lichtenvoorde en later in Arnhem Engelencursussen en andere workshops om andere mensen te ondersteunen op het pad van zelfrealisatie. Ellen Hendrix is Soundhealer, Wisdomkeeper, schrijver en Lichtbrenger van Liefde. Zij ziet dat heel veel mensen een barst in hun hart hebben. Zij zijn het contact met hun gevoel en hart verloren. Ellen: ”Het is de kunst de barst in je hart te voelen en te ervaren. Alleen zo kan je hem helen. De barst zal altijd zichtbaar blijven, ook als je het pad gaat bewandelen om hem te helen. Hij herinnert je eraan waar je vandaan komt.”

“Voordat ik anderen kon helpen, dan wel ondersteunen, bij het helen van hun barst, heb ik eerst mijn eigen barst geheeld. Mijn barst was dat ik drager ben van het gen dat de ziekte van Huntington kan veroorzaken. Vanaf mijn zeventiende wist ik dat deze ziekte in mijn familie zat. Op mijn 28e hoorde ik dat ik zelf drager van het gen was. Daardoor raakte mijn gevoel geblokkeerd en ging mijn hart op slot. Mijn kinderwens viel in duigen. In eerste instantie had ik helemaal niet door dat ik een barst had. Heel lang heb ik alleen mentaal geleefd. Daardoor kwam ik stukken bij mijzelf tegen. Mensen in mijn omgeving raadden mij aan om naar een therapeut te gegaan. Ik besloot uiteindelijk voor mijzelf te kiezen en heb hulp gezocht. Dit was de eerste stap op het pad van mijn zelfrealisatie.”

Hart Ellen Hendrix
Een hart op het strand in Akka (Israël). Foto: Ellen Hendrix

Kinderwens

“Ik ging de weg naar binnen en leerde steeds beter naar mijn hart te luisteren. In die tijd kwamen ook andere mensen op mijn pad die mij verder hielpen. De verbinding tussen hoofd, hart en buik werd hersteld en mijn barst begon te helen. Ik kreeg inzichten over de barst en ging er op een andere manier naar kijken en er anders over voelen en denken. Ik kwam erachter dat ik alles had gedaan om mijn diepe kinderwens opzij te zetten. Mijn toenmalige man en ik waren veel aan het reizen, gingen vaak uit eten en ik gaf als een fanatiekeling les op de sportschool. Zo probeerde ik mijn kinderwens te vergeten en hoefde ik niets te voelen. Uiteindelijk ben ik intens dankbaar dat ik er toch gehoor aan heb gegeven en een prachtige zoon heb mogen ontvangen en hem heb mogen zien opgroeien. Ik heb alle angst over mijn ziekte en de erfelijkheid losgelaten en ben voor mijn diepste gevoel gegaan: van mezelf houden en als cadeau ook nog  een kind. Tot op de dag van vandaag is hij, inmiddels haast twintig, nog steeds een grote leermeester voor mij. Ik werd liever en zachter voor mijzelf. Zo konden de engelen weer op mijn pad komen.”

Engelen

“Ik zie nu een beeld voor mij van engelen die over mijn barst lopen. Door mijn barst hebben zij zich aan mij kunnen manifesteren. De hooggevoeligheid die ik altijd al had, is gegroeid. Hoe meer ik de barst ging helen, hoe geheelder ik werd. Ik ging meer met engelen werken, deed ook ander energiewerk en ging verschillende vormen van massages geven. Mijn missie werd mij duidelijk: ’Ik ben op aarde vanuit Onvoorwaardelijke Liefde’. Dat draag ik ook uit. En vanuit die missie help en ondersteun ik mensen. Door mijn achtergrond als verpleegkundige kan ik goed vanuit mijn hart werken. Ik kon mij altijd goed inleven in de patiënt. Ook omdat ik zelf de andere kant van het bed, als patiënt, heb ervaren. De vraag die je het beste aan de ander kan stellen is: ’Wat heb je nodig?’. En die vraag stel ik ook regelmatig. Aan de mensen die op mijn pad komen, maar ook aan mezelf.”

Door mijn barst hebben de engelen zich aan mij kunnen manifesteren

Klanken

“Ik ontmoette mijn nieuwe partner en tweelingvlam Paul en samen brengen we onder andere vanuit Les Vincies helende klanken de wereld in. Zo proberen wij mensen op een heel ander level in hun hart raken. We klanken op krachtplekken over heel de wereld, maar ook in individuele sessies. Daarbij nodigen wij mensen uit om hun gebarsten hart, maar ook moeder aarde te helen. In de wereld waarin we op dit moment leven is dit hart nodig. Door de lockdowns moesten we allemaal binnen zitten. Ik zie dit heel anders: we moesten binnen blijven om naar binnen te gaan. Wat als alles wegvalt? Heb je dan de moed om naar je eigen hart te luisteren? Ik ben blij en vooral dankbaar dat ik mensen met klanken mag en kan ondersteunen de weg naar hun hart te vinden”

Hier kan je de klanken van Paul en Ellen horen

Lees ook: Hoe lijm je een gebroken hart?

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

4 reacties

 1. Lieve Barbara,

  Wat heb je er een prachtig blog van gemaakt en geschreven. Maar dat is je wel toevertrouwd. Ik vond het een heerlijk gesprek en fijn om mijn verhaal te delen over het helen van mijn Hart. En bijzonder dat jij het Kintsugi Heart ritueel zelf hebt gedaan. Ik ken iemand die deze rituelen aanbied en daar moest ik tijdens het gesprek aan denken. Ik ga het blog verder delen, want mijn wens is natuurlijk dat er steeds meer mensen aangeraakt worden in hun eigen Hart. Zodat een ieder zijn/haar eigen pad vol met prachtige klanken kan vervolgen …. en Moeder Aarde, de wereld en het Universum vervuld worden met Harmonie, Joy en LiefdesLicht. Hartegroet uit Divine France. (Les Vincies, Terug bij de Bron)

  1. Lieve Ellen,

   Dankjewel voor je compliment! Het was een feestje om jou te interviewen.
   Ik hoop ook dat Paul en jij nog veel mensen gaan raken met jullie prachtige klanken!
   Dat er nog maar veel harten geheeld mogen worden!

   Lieve groet,
   Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.