Paul van Kempen: “De aanhouder wint echt”

Hij is digitaal kunstenaar en maakt ook muziek. In het dagelijks leven werkt hij als ict’er. Paul van Kempen noemt zichzelf ‘Serious Smile’. Hij heeft een YouTube-kanaal en exposeert in augustus op drie plekken in Arnhem: Braamberg (ggz), Koffiehuis De Oude Doelen en Next@Work.

“Mijn favoriete liedje op mijn YouTube-kanaal is “I just can’t get enough” van Depêche Mode. Het heeft een sterke deun die mij aanspreekt. Ik ben dol op muziek uit de jaren 80. In die tijd ben ik namelijk opgegroeid. Vooral Disco vind ik goed. De liedjes die ik bewerk, hebben allemaal een sterke deun. De tune moet overeind blijven, want het nummer moet nog wel herkend worden.”

‘I just can’t get enough’ van Depêche Mode bewerkt door Paul.

Positieve draai

“In 1994 had ik een heel creatief jaar. Toen maakte ik allemaal video’s met een camera die ik van mijn oom gekregen had. Die videobanden verkocht ik. Tegenwoordig zou je dat vloggen noemen. Op die films stond van alles wat ik in de stad gezien had. Ik bracht ze uit onder de naam Serious Smile. Die naam heb ik zelf bedacht. Humor is heel belangrijk voor mij. Je kan wel lopen kniezen als je een psychiatrisch label hebt, maar dat heeft geen zin. Beter kan je er een positieve draai aan geven. Achteraf gezien was ik in 1994 manisch. In 1999 kreeg ik een depressie en belandde ik in de psychiatrie. De tijd daar was voor mij eye-opener. Daar viel het kwartje en ging ik mezelf beter begrijpen. Psychiatrie kan heel mooi zijn.”

Digitale kunst van Paul.

Kentering

“De kentering ten goede in mijn leven is gekomen door drie dingen. Allereerst ben ik veel gaan sporten. Ik wandel elke dag naar mijn werk en doe elke week aan fitness in een sportschool. Daarnaast is de digitale kunst die ik maak voor mij helend. Hierin kan ik mijzelf echt kwijt. De creativiteit heb ik van mijn moeder geërfd. En tenslotte mijn medicatie. Zonder medicijnen ben ik nergens. Een goede psychiater is goud waard. Als iemand in je hoofd kan kijken en de medicatie zo kan afstellen dat je je goed voelt, ben je een gezegend mens.”

Collage van Paul

Droom

“Mijn droom is dat meer mensen de weg naar mijn YouTube-kanaal weten te vinden en dat ik gezien word als kunstenaar. Ik zeg altijd: ’de aanhouder wint echt’. En dat is ook zo. Als je doelen hebt en er voor gaat dan bereik je ze. Tijdens mijn depressie ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten, maar ben ik de uitdaging aangegaan. Moet je zien waar ik nu sta!”

Volg Paul op YouTube

Deel dit artikel:

Ontdek meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur mij een bericht:

Contactformulier

Wil je...

Als je vragen hebt, van wat voor een aard dan ook, voel mij gerust duchtig aan de tand.

Ben je nieuwsgierig naar mij geworden en/of wil je met mij in zee gaan: laat het weten. Jij bent altijd welkom in mijn netwerk. Als je wil kennismaken: in de ochtend drink ik graag koffie met je. In de middag thee. In de avond port.

Als je geïnterviewd wil worden over de barst in je leven, je bedrijf of de samenleving en jouw oplossing om hem te helen, laat van je horen!

Als je wil dat ik je zelfgeschreven boek bespreek, mag je mij een recensie-exemplaar toesturen.

Als je wil dat ik je een brief schrijf, doe ik dat. Voor 17,50 euro ontvang je post van mij met een heuse Rabarbara-postzegel in je brievenbus. Natuurlijk mag je mij ook een brief sturen. Ik ben dol op post! Mail mij in beide gevallen om adresgegevens uit te wisselen.